Excursions

Envoltat de les serres de Bellmunt, de Milany, de Curull i de Santa Magdalena de Cambrils, des de Vidrà podreu visitar i gaudir d'unes excursions en plena naturalesa.

 

Podreu caminar fins el Puig de l'Obiol, el més alt del Vidranès, el Puigsacalm, des d'on podreu veure les comarques d'Osona i la Garrotxa, el Puig de l'Abric, el Pic de les Àligues i Puig Curull, entre d'altres.

També podreu anar fins al Santuari de Bellmunt des d'on podreu observar la Plana de Vic i tota la part de ponent fins al Pedraforca, i si el dia acompanya, fins i tot la Muntanya de Montserrat. També tenim al voltant les ermites romàniques de Santa Margarida de Cabagès, Sant Bartomeu de Covildases, i les ermites de Sant Jaume del Barretó, de Santa Magdalena de Cambrils i Santa Llúcia de Ciuret.

Qui tingui ganes de fer una excursió més llarga pot arribar a l'ermita de la Cau, el Salt de Sallent o les Baumes del Teixidor (habitades fins als anys 50-60).

Un dels llocs més bonics per als que volen una sortida més curta és el Salt del Molí i el seu pont romànic.

També podeu visitar els diferents castells que tenim al voltant, com el Castell de Milany o el Castell de Besora, actualment en ruïnes però des d'on hi ha uns paisatges immillorables, i també el Castell de Montesquiu, actualment reformat i amb possibilitat de visites guiades.

A dins el poble hi ha un arborètum pels que només volen estirar les cames, on podreu veure diferents espècies dels arbres que tenim al poble, a més també podreu veure alguns dels arbres monumentals que tenim a la zona.

 

 

Excursions guiades pel Bisaura

www.descobreixelbisaura.com

Posta de sol des de la masia de Palou Xic, amb les Muntanyes de Montserrat al fons
Les Baumes dels Farrers
El Puig de l'Obiol